Maket Yapımında 10 altın kural

Maket Yapımında 10 Altın Kural
Maket Nedir?
Maket yapımında 10 altın kural yazıma geçmeden önce sizlere maketi açıklamak istiyorum. Maket, ölçekli ya da ölçeksiz olarak hazırlanan herhangi bir tasarımın 3 boyutlu hale getirilmesidir. Genelde mimari olarak kullanılır ve anlaşılması güç olan noktalar daha basit algılanabilir.
Mimari Maket Nedir?
Önceden projelendirilen bir şey olan mimari maket, mimar tarafından hazırlanıyor ve hazırlandıktan sonra hayal olan bu projenin tasarımı üçüncü kişiler ile paylaşılıyor. Mimari maketler, gerçeğe uygun olarak hazırlanır ve olası hatalar gözlemlenir. Maket yapımında 10 altın kural vardır.  Genelde mimari projede kullanılacak malzemeler ile yapılır ve hazırlanma süreçleri 1-2 ay kadar olabileceği için işçilik isteyen bir tasarımdır. Yapıyı satın almadan önce en ince detayına kadar görebilme imkanı sağladığı için, satın alacak kişiye oldukça yardımı olmaktadır. Maketler eskillerde el ile yapılırken, günümüzde birçok makine ve 3 boyutlu yazıcılar sayesinde yapılmaya başlandı r ve detayların yetersizliği eski günlerde kaldı.  Mimarı maket çalışması marka değerini oldukça ileri taşır. Proje yapımına başlanmadan önce mimari maket için gerekli olabilecek bütün analizlerin yapılması gerekir. Yapılan çalışmalar kesinlikle profesyonel olmalıdır ve çalışmayı yapan firma bütün malzemelere sahip olmalıdır. Bu sebeple maket proje yapımında uzman olan firmalardan kurumsal destek almanız gerekir. Uzman kadromuz ile birlikte maket yapımında 10 altın kural çalışmasıyla her zaman hizmetinizdeyiz.
Mimari Maketlerin Önemi Nedir?
Üç boyutlu anlatımı sayesinde mimari çizimlerin uygulanmasında oluşabilecek olan bütün hataların önceden görülmesi açısından, maket ve maket yapımı çok büyük önem taşır. Ancak unutulmaması gereken bir başka konu ise çizimlerde oluşabilecek olan hataların önlenmesi ve hataların düzeltilebilmesi için maketin mümkün olduğu kadar sade ve öz bir anlatıma sahip olmasıdır. Mimarı maket yapımının ilk aşaması, projenin doğru ve tam okunmasıdır. Daha sonra ise maket yapımına geçilmelidir. Projede aksayan bölümler varsa bu aşamada düzeltilmeli. Maketler, ölçülerini çizimler alır. Bu sebeple maketi yapılacak planın ya da objelere ait projelerin de kuralına uygun olarak çizilmesi gerekir. Çoğu zaman mimarı maketin asıl amacı, mimarın gerçekleştirmek istediği binanın hayali görünümünü üçüncü şahıslara, meslekten olmayan insanlara anlatmaktır.
Şimdi gelelim maket yapımında 10 altın kural konumuza.
  1. İlk aşama olarak maket proje doğru okunmalı ve sonra maket yapımına geçilmeli.
  2. Yapılan planlar ve projeler kuralına uygun olarak çizilmeli.
  3. Mimari maketin yapılma amacı bilinmeli. Bu, maketin yapım tekniğini gösterir.
  4. Maket yapımına arazinin konacağı altlığın boyutlarını belirleyerek başlanmalı.
  5. Maketin yapımı için hangi malzemelerin kullanılacağı belirlenmeli.
  6. Mimari maketin tasarımı yapılır ve o ölçekteki çizimler yapılır. Çizimler bittikten sonra ise parça kesimlerini yapıp bu parçalar ile maketin gövdesi oluşturulur ve sonrasında gövde renklendirilir.
  7. Sırasıyla cephe işlenerek bütün detaylar gösterilir.
  8. Çatı yapılıp boyanır ve binanın üzerine montajı yapılır.
  9. Binanın zemini hazırlanmış olur.
  10. Gerekli bütün aksesuarlar makete yerleştirilir ve maket hazır olur.

ankara baraj maketi, ankara maket, ankara maket firmaları, ankara maket firması, Ankara Maketçi, ankara mimari maket, ARAZİ MAKET, ATIK SU MAKET, BAHÇECİK BARAJ MAKETİ, BALLIKAYA BARAJ MAKETİ, baraj maketi, baraj maketi yapımı, cami maketi, CN 235 SİMÜLATÖR MAKETİ, DERİNER BARAJI MAKETİ, ENDÜSTRİYEL MAKET, endüstriyel maketler, ENERJİ SANTRALİ MAKETİ, ERMENEK BARAJI MAKETİ, fabrika maketleri, GAZLAŞTIRMA TESİSİ MAKETİ, GÖKÇELER BARAJ MAKETİ, görsel tasarım tanıtım maketleri, hediyelik maketler, İÇMESUYU ARITMA MAKET, interaktif maket, Işıklandırılmış Maket, KABARTMA TOPAGRAFİK HARİTA MAKET, KAMULAŞTIRMA MAKETİ, kat kesit maketi, KIĞI BARAJ MAKETİ, KONUŞAN BARAJ MAKETLERİ-İÇME SUYU TESİSLERİ MAKETLERİ, konut maketi, MAKET, maket baraj yapımı, maket mimari, maket nasıl yapılır ?, maket yapımında 10 altın kural, makine maketleri, MELEN BARAJI MAKETİ, mimari maket, mimari maket nasıl yapılır ?, Mimari Maketler, müze maketi, NEHİR SANTRALİ MAKETİ, ofis maketleri, otomasyon maketler, peyzaj maketi, prototip model, savaş maketleri, savunma sanayi prototip maketleri, sergi maketi, SİLVAN BARAJI MAKETİ, SİLVAN BARAJI MAKETİ SU DEVİRDAİMLI, spor tesisi maketleri, SULAMA MAKETİ, tarihi maketler, tefrişli kat maketleri, ticari yapı maketleri, topografik arazi maketi, TOPOĞRAFİK MAKET, uzaktan kontrollü maketler, villa maketi, VİYADÜK MAKETİ, yarışma maketleri, YUSUFELİ BARAJI MAKETİ,Maket Yapımında 10 altın kural

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Savunma Sanayi Prototip Maketi

Maket yapımı

İçme Suyu Arıtma Maketleri