Deriner Barajı Maketi

Deriner Barajı Maketi  Nedir?

Deriner Barajı maketkonusunda bahsedilen baraj, 249 metre gövde yüksekliğine sahip olarak Türkiye’nin en yüksek, Dünya’nın ise 6. yüksek barajıdır. Doğu Karadeniz Bölgesi içerisinde ve Çoruh Nehrinin üzerinde bulunan Deriner baraji, Artvin Şehir Merkezini Erzurum şehir Merkezine bağlayan Devlet Karakolu üzerinde bulunan köprünün 5 km ötesinde bulunur. Çoruh Nehri’nin üçüncü gerdanlığı olan Deriner Barajı, ülkemizde üretilen hidroelektriğin %6’sını karşılayacak durumdadır. Deriner Barajı Maketi aksine garajı biraz maliyetli olmuştur. 1 milyar 400 milyon Dolar’a mal olmuştur ve barajda 1 milyar 970 milyon metre küp depolanacaktır. Barajın HES ünitesinin kurulu gücü 670 MW’dir ve yılda 2 milyar 118 milyon kwdir saat elektrik üretebiliyor. Ülkemizde 2020 yılı için kişi başına düşen elektrik tüketimi 2855 kWh’dir. Deriner Barajı ve HES’ten elde edilebilecek elektrik ile 750 bin kişinin yıllık elektrik ihtiyacı karşılanabilir. Bu da demek oluyor ki, Deriner Barajı ve HES; Mardin, Trabzon, Malatya ya da Eskişehir şehirlemizinden birinin yıllık bütün ihtiyacını karşılayacak kapasiteye sahiptir.  

Deriner Barajı Maketi  Nasıl Yapılır?

Deriner Barajı Maketi, her kuyunun katı madde tüketim miktarları girilmiş ve kuyulardaki boşluk hacmi verilerinin doğrultusu altında modellenmiştir. Bu veriler ile birlikte her bir enjeksiyon noktası için kuyu yüzey kotu ve enjeksiyon derinliği de enjeksiyon yapılan sondaj kuyusunun loglarından alınıyor ve o şekilde veri girişi yapılıyor. Bu girilen veriler ise, program kütüphanesinde güncelleniyor ve ortamın son sınır noktaları belirlenmiş olark analiz yapılmaya hazır hale geliyor. PRogramdan her kuyuya ait ayrı ayrı log alınabildiği gibi isteğe bağlı olarak kuyular arası korelasyon ya da üç boyutlu Deriner Barajı Maketi de yapılabilir.

Ankara Maket

Daha sonrasında ise, enjeksiyon kuyuları sırasına göre seçilir ve enjeksiyon katı madde tüketim verileri analiz edildikten sonra en fazla katı madde alışı yapan bölgeler belirlenir. Risk alanlarının hangi koordinatlarda ve kaçıncı metrelerde olduğu da yine bu risk tablosundan belirlenebiliyor. Programın kendi algoritması ile birlikte olan analizleri yapan işleme modülü girilen veriler en mantıklı şekilde ilişkilendirilir ve programın kendi algoritmasına göre anlamlı bir model ortaya çıkar. Programdan elde edilen olabilecek olan su kaçağı analiz verilerine yorum yapılır, meydana gelebilecek çeşitli sorunların önlemi alınabilir ve problem yaratabilecek olası su kaçak bölgeleri zonlara ayrıştırabilir ve öncelikle bölgeler belirlenebilir. Ayrıca modellenen maket yani arazi, baraj gövdesi ve şevler; yapılan mühendislik yapılarının aşama aşama görsellerine ve yapının son halinin görsel olmasına yardımcı olur. Bu çeşit maket yapıları, mühendislik yapılarının inşasının öncesinde planlanması, yapım esnasında karşılaşılan sorunların ileriki süreçlerde problem çıkarmaması için önlem alınmasının yanında, realist modellemeler sayesinde Google Earth isimli programa yollanan modelin çeşitli noktaları ve koordinatların elde edilmesine, ayrıca yükseklik kaynaklarının elde edilmesine olanak verir.




ankara baraj maketi, ankara maket, ankara maket firmaları, ankara maket firması, Ankara Maketçi, ankara mimari maket, ARAZİ MAKET, ATIK SU MAKET, BAHÇECİK BARAJ MAKETİ, BALLIKAYA BARAJ MAKETİ, baraj maketi, baraj maketi yapımı, cami maketi, CN 235 SİMÜLATÖR MAKETİ, DERİNER BARAJI MAKETİ, ENDÜSTRİYEL MAKET, endüstriyel maketler, ENERJİ SANTRALİ MAKETİ, ERMENEK BARAJI MAKETİ, fabrika maketleri, GAZLAŞTIRMA TESİSİ MAKETİ, GÖKÇELER BARAJ MAKETİ, görsel tasarım tanıtım maketleri, hediyelik maketler, İÇMESUYU ARITMA MAKET, interaktif maket, Işıklandırılmış Maket, KABARTMA TOPAGRAFİK HARİTA MAKET, KAMULAŞTIRMA MAKETİ, kat kesit maketi, KIĞI BARAJ MAKETİ, KONUŞAN BARAJ MAKETLERİ-İÇME SUYU TESİSLERİ MAKETLERİ, konut maketi, MAKET, maket baraj yapımı, maket mimari, maket nasıl yapılır ?, maket yapımında 10 altın kural, makine maketleri, MELEN BARAJI MAKETİ, mimari maket, mimari maket nasıl yapılır ?, Mimari Maketler, müze maketi, NEHİR SANTRALİ MAKETİ, ofis maketleri, otomasyon maketler, peyzaj maketi, prototip model, savaş maketleri, savunma sanayi prototip maketleri, sergi maketi, SİLVAN BARAJI MAKETİ, SİLVAN BARAJI MAKETİ SU DEVİRDAİMLI, spor tesisi maketleri, SULAMA MAKETİ, tarihi maketler, tefrişli kat maketleri, ticari yapı maketleri, topografik arazi maketi, TOPOĞRAFİK MAKET, uzaktan kontrollü maketler, villa maketi, VİYADÜK MAKETİ, yarışma maketleri, YUSUFELİ BARAJI MAKETİ

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Maket yapımı

Savunma Sanayi Prototip Maketi

Savaş Maketleri