Savaş Maketleri

Savaş Maketleri Nedir?

Savaş maketleri, tasarımın en önemli ögesini teşkil eder.  Yapının oluşmuş ya da tasarlanan şeklini gösteren küçük ölçekteki 3 boyutlu örneğine maket denir.
Maketin tarihinin çok eski zamanlardan beri süre geldiğini söyleyebiliriz. Kral Mentuhotep’in mezarındaki bir mısır evinin maketi ve Perachora’da bulunan eski Yunan evlerinin pişmiş topraktan yapılan maketleri bunun ispatıdır.
Günümüze baktığımızda ise, mimari tasarımlardan biri olan maket yapılarında başarıya fikir ve kabiliyet birlikteliği içerisinde ulaşılmaktadır. Konumuz olan savaş maketleri tasarım ve çizimlerden oluşmaktadır. Çizimlerle özel olarak ölçülen bir maket yapıldığında kesin ve net bir etki ortaya koyar. Maketlerin, tasarım ve sunum kısımlarında projeyi müşteriye daha iyi aktarabilme, projeyi türlü açılardan üç boyutlu inceleyebilme ve sonuç olarak tasarım aşaması sırasında projeye müdahale edebilme gibi kolaylıkları her zaman mimarlar ve tasarımla ilgilenen türlü meslek adamlarınca tercih sebebi olmuştur.

Savaş Maketleri Nasıl Yapılır?

Peki nelerin maketi yapılabilir? Her tür vasıtanın (otomobil, motosiklet, kamyon, çekici, otobüs…) maketleri yapılabileceği gibi, ismine genel anlamda ‘savaş maketleri’ dediğimiz maketler; askeri, hava, deniz ve taşıtlarının (uçak, tank, gemi, denizaltı, helikopter vb.) da maketleri yapılır. Ya da binanın, açık veya kapalı ortamların, çeşitli aygıtların maketleri de belirli ölçekler ile yapılabilir.

Ankara Maket

Peki bu maketler nasıl yapılır ve hangi aşamalardan geçerler? Öncelikle bir maketi düzgün bir şekilde tasarlayabilmek için yapılacak olan nesnenin orijinal ölçekli planı gerekir. Üretici firmalar bu planları belirlenmiş bir lisans anlaşması karşılığında alarak bilgisayarlarına aktarırlar. Bu özel bilgisayarlar yardımı ile alınan maket planları, istenilen ölçeklere indirgenirler. Daha sonra mevzu bahis savaş maketi içerisinde yer alacak parçalar teker teker ölçekler dahilinde 3 boyutlu olarak çizilerek CNC denen büyük alanlarda işlenmek suretiyle birebir kopyaları alınır. Bu kopyalar bazen metal bazen mum ya da ahşap olabilir. Alınan bu kopyalar tekrardan türlü kontrollerden geçerek son aşamaya getirilir ve belli parçalar bir araya getirilerek, bizim tabirimiz ile; kalıp çerçeveleri oluşturulur. Bu makette kullanılan parçaların sayısına göre değişim gösterir.
Bir araya getirilen çeşitli parçaların daha sonradan plastikten dökümleri alınabilmesi için tekrardan kalıpları çıkartılır ki bu sefer ortaya çıkan kalıp metalden olur. Alt ve üst olmak üzere 2 bölümden oluşurlar. Her kalıp için bu şekilde 2 metal kalıp hazırlanır. Genelde kalıplar dişi ve erkek olarak adlandırılırlar. Bu kalıpların içerisinde bulunan parçaların aralarında akışkan plastiğin yol alacağı ve her parçaya ulaşabileceği kanallar bulunur.
Böylelikle kalıp içerisine boşaltılan sıcak ve akışkan plastik, açılan kanalları kullanarak her parçayı doldurur ve tamamen soğuduktan mevcut halini alır.
Bu aşamadan sonra maket ile alakalı her türlü kalıp, maket üzerinde yer alan çizimler, markaların ve benzeri uygulamaların olduğu kağıtlar ve maketin yapımı ile ilgili olan yapılış kılavuzu bir araya getirilip paketlenir ve ulaştırılır.
Özel olarak tasarladığımız ve kalitede en iyisini hedeflediğimiz çeşitli savaş maketleri için bize ulaşabilirsiniz.
Tel: 0850 304 1 333
Fax: 0312 394 6 133
E-mail: info@333maket.com
ankara baraj maketi, ankara maket, ankara maket firmaları, ankara maket firması, Ankara Maketçi, ankara mimari maket, ARAZİ MAKET, ATIK SU MAKET, BAHÇECİK BARAJ MAKETİ, BALLIKAYA BARAJ MAKETİ, baraj maketi, baraj maketi yapımı, cami maketi, CN 235 SİMÜLATÖR MAKETİ, DERİNER BARAJI MAKETİ, ENDÜSTRİYEL MAKET, endüstriyel maketler, ENERJİ SANTRALİ MAKETİ, ERMENEK BARAJI MAKETİ, fabrika maketleri, GAZLAŞTIRMA TESİSİ MAKETİ, GÖKÇELER BARAJ MAKETİ, görsel tasarım tanıtım maketleri, hediyelik maketler, İÇMESUYU ARITMA MAKET, interaktif maket, Işıklandırılmış Maket, KABARTMA TOPAGRAFİK HARİTA MAKET, KAMULAŞTIRMA MAKETİ, kat kesit maketi, KIĞI BARAJ MAKETİ, KONUŞAN BARAJ MAKETLERİ-İÇME SUYU TESİSLERİ MAKETLERİ, konut maketi, MAKET, maket baraj yapımı, maket mimari, maket nasıl yapılır ?, maket yapımında 10 altın kural, makine maketleri, MELEN BARAJI MAKETİ, mimari maket, mimari maket nasıl yapılır ?, Mimari Maketler, müze maketi, NEHİR SANTRALİ MAKETİ, ofis maketleri, otomasyon maketler, peyzaj maketi, prototip model, savaş maketleri, savunma sanayi prototip maketleri, sergi maketi, SİLVAN BARAJI MAKETİ, SİLVAN BARAJI MAKETİ SU DEVİRDAİMLI, spor tesisi maketleri, SULAMA MAKETİ, tarihi maketler, tefrişli kat maketleri, ticari yapı maketleri, topografik arazi maketi, TOPOĞRAFİK MAKET, uzaktan kontrollü maketler, villa maketi, VİYADÜK MAKETİ, yarışma maketleri, YUSUFELİ BARAJI MAKETİ

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Savunma Sanayi Prototip Maketi

Maket yapımı

Bahçecik Baraj Maketi