Uzaktan Kontrollü Maket

Uzaktan Kontrollü Maket Nedir?

 Ortaya çıkartılmak istenilen bir ürün ya da hizmet ile alakalı yapılacak olan çalışmalar ilk aşamada soyuttur. Bunların somut olarak ortaya çıkartılabilmesi adına ise maketler kullanılır. Maketlerin ilk olarak kullanıldıkları zamanlarda üretilen modeller birbiri ile benzerlikler taşıyordu. Bununla beraber de detay anlamında istenilenleri asla tam olarak ortaya koyamıyordu. Gelişmekte olan teknoloji ile beraber artık maket çalışmaları konusunda da oldukça farklı yenilikler ortaya çıkmaya başladı. Var olan bu yenilikler ile beraber de artık projelerin somut olarak etkileyici şekilde ortaya koyulabilmesi adına gerekli olan birçok çalışma yapılabiliyor. Uzaktan kontrollü maketler de yine son dönemlerde birçok alanda sıklıkla tercih edilen maket türleri içerisinde kendine yer bulmayı başarıyor.

Uzaktan Kontrollü Maket Nasıl Yapılır?

Genel olarak uzaktan kontrollü maketler ağırlıklı şekilde mimarlar ve inşaat sektörü için sıklıkla tercih edilmekte olan maketler olarak bilinir. Mimari maketler söz konusu olduğu zaman dikkat edilmesi gereken en önemli şey bu maketlerin iki şekilde hazırlanmasıdır. İlk tarzdaki mimari maketler tasarımı daha bitmemiş ya da henüz yeni hazırlanmış olan yapıların daha küçük ölçeklerde hazırlanmasıdır. Bu tarzda hazırlanacak olan maketlerde tasarım ne şekilde yapılmışsa buna göre bire bir aynı çalışma yapılır. Dolayısıyla bu aşamada herhangi bir değişikliğin yapılması ya da yaratıcılığın ortaya koyulması gibi bir durum söz konusu olmayacaktır. Tasarım yalnızca gerçeğe yakın olacak şekilde değil aynı zamanda son derece başarılı bir şekilde yapılmasına karşılık kesin ve net şekilde hazırlandığı için de geriye dönüşü olmayacaktır.

Maketçi Size Nasıl Yardımcı Olur

İkinci tarzda hazırlanacak olan maketler genel itibari ile taslak maketler olarak da adlandırılırlar. Kimi zaman yapıların tasarımları esnasında tasarımcılar yalnızca çizimleri değil aynı zamanda tasarımların üç boyutlu görüntülerini de görme ihtiyacı duyabilirler. Böylelikle de yapının tasarımı yapılırken gerek mimarlar gerekse tasarımcılar ortaya koyulmuş olan projeyi birçok farklı çerçeveden değerlendirerek gerekli durumlarda değişiklikler yapma imkanına sahip olurlar. Ortaya koyulması istenilen bir yapının ya da projenin küçültülmüş ve üç boyutlu modelinin yapılarak bunun üzerinde çalışılması; çıkması muhtemel sonucun somut olarak görülmesine de imkan sağlar. Uzaktan kontrollü maketler, içlerinde yer almakta olan cihaz ile kontrol edilebilmesi sayesinde istenilenlerin proje üzerinde görülmesi de sağlanmış olur.

Ankara Maket

Hazırlanacak olan uzaktan kontrollü maket için ilk aşamada maketin koyulması istenilen kısmın boyutları netleştirilir ve bu yapının ortaya çıkartılması sağlanır. Daha sonrasında ortaya koyulmak istenilen projeye göre malzemeler seçilir. Kullanılacak malzemelerin seçilmesi ile beraber mimari maketin tasarımı yapılmaya başlanır. Ölçekler hangi oranda olacaksa ona göre bilgisayar ortamında çizimler yapılır ve parçalar makineler aracılığı ile kesilir. Maketin yapımı ve renklendirilmesi işlemlerinin yapılması sonrasında uzaktan kontrol için gerekli olan mekanizmalar oluşturularak maket tamamlanır. Maket, bu özelliği sayesinde klasik tarzdaki maketlere oranla çok daha gerçekçi bir tasarım ile hedef kitle ile proje sahiplerine ulaşır.


ankara baraj maketi, ankara maket, ankara maket firmaları, ankara maket firması, Ankara Maketçi, ankara mimari maket, ARAZİ MAKET, ATIK SU MAKET, BAHÇECİK BARAJ MAKETİ, BALLIKAYA BARAJ MAKETİ, baraj maketi, baraj maketi yapımı, cami maketi, CN 235 SİMÜLATÖR MAKETİ, DERİNER BARAJI MAKETİ, ENDÜSTRİYEL MAKET, endüstriyel maketler, ENERJİ SANTRALİ MAKETİ, ERMENEK BARAJI MAKETİ, fabrika maketleri, GAZLAŞTIRMA TESİSİ MAKETİ, GÖKÇELER BARAJ MAKETİ, görsel tasarım tanıtım maketleri, hediyelik maketler, İÇMESUYU ARITMA MAKET, interaktif maket, Işıklandırılmış Maket, KABARTMA TOPAGRAFİK HARİTA MAKET, KAMULAŞTIRMA MAKETİ, kat kesit maketi, KIĞI BARAJ MAKETİ, KONUŞAN BARAJ MAKETLERİ-İÇME SUYU TESİSLERİ MAKETLERİ, konut maketi, MAKET, maket baraj yapımı, maket mimari, maket nasıl yapılır ?, maket yapımında 10 altın kural, makine maketleri, MELEN BARAJI MAKETİ, mimari maket, mimari maket nasıl yapılır ?, Mimari Maketler, müze maketi, NEHİR SANTRALİ MAKETİ, ofis maketleri, otomasyon maketler, peyzaj maketi, prototip model, savaş maketleri, savunma sanayi prototip maketleri, sergi maketi, SİLVAN BARAJI MAKETİ, SİLVAN BARAJI MAKETİ SU DEVİRDAİMLI, spor tesisi maketleri, SULAMA MAKETİ, tarihi maketler, tefrişli kat maketleri, ticari yapı maketleri, topografik arazi maketi, TOPOĞRAFİK MAKET, uzaktan kontrollü maketler, villa maketi, VİYADÜK MAKETİ, yarışma maketleri, YUSUFELİ BARAJI MAKETİ

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Savunma Sanayi Prototip Maketi

Maket yapımı

Bahçecik Baraj Maketi