Ankara Baraj Maketi

Ankara Baraj Maketi ile öğrenci görerek öğreniyor


Ankara Baraj Maketi nde baraj, su depolama anlamında insanoğlunun en büyük keşiflerinden birisidir. Barajlar, tarımsal sulama yanında, içme suyunun tedariki için dev kazanlar olarak nitelenebilinir aslında. Düşünsenize baraj diye bir şey yok ve yağan kar yağmur suyu akıp gidiyor, depolayamıyorsunuz. Bol yağışlı yıllarda sorun yok belki de ya kurak mevsimlerde. İdeali tasarruf ancak barajlarda elzem tabi ki.
Akarsuyu bol ülkemizde yüzlerce büyüklü küçüklü baraj var. Kimi sulama, kimi enerji üretimi. Her biri aslında birer mühendislik harikası. Dağı del, tabanını geçirmez yap ve su biriksin. Zor işler elbette ama dediğimiz gibi gelecek yıllarda su savaşlarının çıkacağı söylentisine bakılırsa baraj ve göletlerin ne denli önemli olduğu ortaya çıkıyor.

Ankara Baraj Maketi Fiyatları

Barajların önemini genç nesle anlatmak önemli, korunması ve kollanması bakımından. Bu suretle bunu ders kitaplarıyla yapıyoruz ancak görerek, duyarak ve izleyerek öğrenmek gibisi yok. Burada devreye dev barajların maketleri devreye giriyor. Öğrenci suyun nereden girip nerede tutulduğunu bu maketler sayesinde öğreniyor.
Ankara baraj maketi deyince akla ilk etapta maket ustalarının piri 40 yıllık usta Zafer ustayı bünyesinde bulunduran 333maket geliyor. Dev bir Keban barajını öğrenciler nasıl görecek diye telaşlanmaya gerek yok. Yapılacak maketle Keban da Hirfanlı da öğrencinin ayağına geliyor. Işık, ses ve efekt destekli maketler öğrencinin barajın ne demek olduğunu en iyi şekilde kavramasına neden oluyor.
Bire bir ölçeklendirilmiş baraj maketleri yeni eğitim anlayışının en önemli etkeni olarak önümüzde duruyor.

Ankara Maket

Ankara Baraj Maketi denildiğinde akıllara yıllardır gelen yeri sizde biliyorsunuz artık. Çözüm ortağı olarak bugüne kadar yüzlerce yaptığımız maketleri görebilir siz de önerilerini bizimle paylaşabilirsiniz.
Eğitim camiası için büyük bir döneme girildi. Bu baraj maketiyle taşkınları, suyun tutulmasını, elektrik üretimini öğrencilerine artık göstererek öğreteceksiniz. Öğrenci eğlenerek öğrenecek ve gördüğünü unutmayacak.
Düşününsenize 40 kişilik bir sınıfı mı baraja götürmek daha kolay barajı sınıfın ayağına getirmek mi?
333maket sizin için barajı ayağınıza getirmeye talip. 40 yıllık tecrübesiyle bu işi en ince ayrıntısına kadar yaparak sizlere sunuyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Savunma Sanayi Prototip Maketi

Maket yapımı

İçme Suyu Arıtma Maketleri