Tarihi Maketler

Tarihi Maketler

Tarihi maketler , çok eski zamanlardan bu yana yapılıyor. Kral Mentuhotep’in mezarına bulunan eski bir Mısır evinin maketi ve Perachora’da bulunan eski Yunan evlerinin pişmiş topraktan yapılan maketleri bunun kanıtıdır.
Günümüzde ise maketlerin, özellikle tarihi maketler in büyük bir önemi vardır. Mimarı tasarımda başarıya fikir ve kabiliyetin ilişkisi içerisinde ulaşılmaktadır. Tarihi maketler tasarımı çizimlerden oluşmaktadır. Ölçülerini çizimlerden alan maket yapılırsa kesin ve net bir etki ortaya çıkar. Bu konuda maket, tasarımın en önemli öğesini ortaya çıkarır.

Tarihi Maketler Ankara

Maketin, tasarım ve sunum aşamasında yapılacak projeyi müşteriye daha iyi anlatmak, projeyi her açıdan 3D inceleyebilme ve bunun sonucunda ise tasarım aşamasında projeye müdaheleme edebilme gibi kolaylıkları vardır. Bu yüzden birçok mimar ve tasarımla ilgilenen diğer meslek adamlarınca tercih edilen bir yöntem olmuştur. Maketlerin ve minyatür maketlerin tarihi maketler dışında çok farklı çeşitleri de vardır. Örneğin; konut ve yerleşim için proje maketleri, resmi ve ticari olan maketler, endüstriyel ve teknolojik maketler, mimari maketler, topografi maketler, peyzaj maketleri, stand maketleri, ışıklandırma yapılmış maketler, öğrenci maketleri ve perfpektif çalışmalar olarak sıralayabiliriz.

Tarihi Maket Yapımı

333maket.com olarak ise; kusursuzluğu kendine kural edinmiş, hepsi alanında uzman kadro ve donanımlı ekipmanları ile 1983’ten beri sektörde yer almaktayız.
İnşaat firmaları ve mimarı tasarım ofisleri tarafından verilen projeleri, ölçek gözetmeksizin firmanın isteklerini de göz önünde bulunduruyoruz ve 3 boyutlu mimari maket uygulamaları yapıyoruz.
Çizim ve imalat aşamasında ise tüm teknolojik donanımlardan faydalanıyoruz ve en yeni teknolojiler ile uygulamalar yapıyoruz.

Ankara Maket

Ankara Yenişehir’de bulunan ofisimizde; maket imalatına yönelik projelendirme ve maket imalat tasarımlarını diğer maketler için de kullandığımız gibi tarihi maketler için de yine son teknoloji CNC, lazer kesim ve 3 boyutlu yazıcı makineler ile üretime hazır hale getiriyoruz. Bundan sonraki süreçte ise ; ressam, peyzaj mimarları ve montaj ekibimiz tarafından maketin bileşenleri olan renk, doku, ve yapılsak tüm detayları özenle seçip titizlik ile  uygulayarak yapım sürecini tamamlıyoruz. Maket yapımı, arazi, ofis ve atölye gibi ortamlarda gerçekleştirilir ve birbirini takip eden bir süreçtir. Mimarı tasarım ofisinde hazırladığımız projeler mimari maket ofisi ile paylaşılır. Proje müellifi ve işveren istekleri doğrultusunda maketin yapılacağı tasarımın büyüklüğü ve gösterilmek istenen detaylar ile birlikte tarihi maketin ölçeğine karar verilir. Ölçeğine ve tekniğine karar verilen ön incelemesi uzman maket tasarım ekibimiz tarafından yapılır. Proje yazarı tarafından paylaşılan proje, uzman maket proje ekibimiz tarafından imalat sürecine alınıyor. Makete ait imalat çizimleri ise dijital otama aktarılıyor ve 2 boyutlu, 3 boyutlu çizimler hazırlanıyor.  Hazırlanan çizimler kullanılacak malzemenin cinsine ve üretim tekniğine göre, 3 boyutlu yazıcı, lazer kesim ya da cnc makinalarında üretimi yapılarak montaja hazır hale getiliriyor. Tarihi maket hakkında daha fazlası için Ankara Yenişehir’de bulunan ofisimize bekleriz.

ankara baraj maketi, ankara maket, ankara maket firmaları, ankara maket firması, Ankara Maketçi, ankara mimari maket, ARAZİ MAKET, ATIK SU MAKET, BAHÇECİK BARAJ MAKETİ, BALLIKAYA BARAJ MAKETİ, baraj maketi, baraj maketi yapımı, cami maketi, CN 235 SİMÜLATÖR MAKETİ, DERİNER BARAJI MAKETİ, ENDÜSTRİYEL MAKET, endüstriyel maketler, ENERJİ SANTRALİ MAKETİ, ERMENEK BARAJI MAKETİ, fabrika maketleri, GAZLAŞTIRMA TESİSİ MAKETİ, GÖKÇELER BARAJ MAKETİ, görsel tasarım tanıtım maketleri, hediyelik maketler, İÇMESUYU ARITMA MAKET, interaktif maket, Işıklandırılmış Maket, KABARTMA TOPAGRAFİK HARİTA MAKET, KAMULAŞTIRMA MAKETİ, kat kesit maketi, KIĞI BARAJ MAKETİ, KONUŞAN BARAJ MAKETLERİ-İÇME SUYU TESİSLERİ MAKETLERİ, konut maketi, MAKET, maket baraj yapımı, maket mimari, maket nasıl yapılır ?, maket yapımında 10 altın kural, makine maketleri, MELEN BARAJI MAKETİ, mimari maket, mimari maket nasıl yapılır ?, Mimari Maketler, müze maketi, NEHİR SANTRALİ MAKETİ, ofis maketleri, otomasyon maketler, peyzaj maketi, prototip model, savaş maketleri, savunma sanayi prototip maketleri, sergi maketi, SİLVAN BARAJI MAKETİ, SİLVAN BARAJI MAKETİ SU DEVİRDAİMLI, spor tesisi maketleri, SULAMA MAKETİ, tarihi maketler, tefrişli kat maketleri, ticari yapı maketleri, topografik arazi maketi, TOPOĞRAFİK MAKET, uzaktan kontrollü maketler, villa maketi, VİYADÜK MAKETİ, yarışma maketleri, YUSUFELİ BARAJI MAKETİ

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Maket yapımı

Savaş Maketleri

Savunma Sanayi Prototip Maketi