Kığı Baraj Maketi

Kığı Baraj Maketi Nedir?

Kığı baraj maketi, küçük ölçekleri sayesinde bu barajımızı size daha iyi tanımlayabilmektedir. Ve kığı baraj maketi sayesinde nereye nasıl fayda sağladığını daha ayrıntılı bir biçimde görebilirsiniz. Kiğı Barajı ve Hidroelektrik Santrali, kısaltılması ile HES, Bingöl'ün Kiğı ilçesinde kurulmuş Perisuyu çayı üzerindedir. Devlete ait olan Elektrik Üretim A.Ş (EÜAŞ) tarafından işletilen santral 138 MWe kurulu gücü ile Türkiye'nin enerji santralleri arasında 111. İken, Bingöl'ün ise 3. büyük enerji santralidir. Ayrıca tesis 37. büyük Hidroelektrik Santrali olarak da bilinir. Kiğı Barajı ve HES ortalama 450.000.000 kilovatsaat elektrik üretmesi ile biliniyor ve bu sayede 135.952 kişinin günlük yaşamında ihtiyacı olan (konut, sanayi, metro ulaşımı, resmi daire, çevre aydınlatması gibi) birçok elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayabilir. Kiğı Barajı ve HES sadece evlerin elektrik tüketimi olarak bakıldığında ise 142.857 konutun elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayabilecek elektrik üretimi yapabilmektedir.

Kığı Baraj Maketi Nasıl Yapılır?

Tunceli şehrinin sınırında bulunan Kiğı ilçesindeki Kiğı Barajı, bir bakımdan Tunceli ve Bingöl illerinin ihtiyaç duyduğu elektrik enerjisini tek başına karşılayabilmektedir.
5 Ocak 2016'da su tutulmaya başlanmış olan Kiğı Barajı'nda su seviyesinin miktarı 27 Ocak günü 1252,5 metre kotuna kadar ulaştı. Kendi Sınıfı arasında Türkiye’nin 4. Yüksek Barajı Kiğı Barajı ve HES projesi Kiğı ilçesinin 12 kilometre kuzeydoğusunda Peri Suyu üzerinde bulunduğunu belirtmiştik. Söz konusu baraj 22,5 milyon metreküp gövde hacminde ve kil çekirdekli kaya dolgu şeklinde inşa edildi. 175 metre yüksekliği ile bilinen ve Türkiye’de kendi sınıfında 4. Sırada bulunan baraj, bütün barajlar içinde ise 8. sırada yer alıyor.

Ankara Maket

Kendi Sınıfında Türkiye’nin 4. Yüksek Barajı Olmayı Başardı
Üretilen enerji ile yaklaşık 200 bin hane kadar hanenin enerji ihtiyacı karşılanıyor. Barajın ülke ekonomisine katkısı ise yılda yaklaşık 300 milyon TL’yi bulacak gibi görünüyor.
Kığı Barajının ülkemizdeki yeri ve öneminden bahsettik. Barajlar arasındaki sıralaması, kaç haneye faydasının olduğu, ülke ekonomisine olan katkısı ve diğer bütün katkıları… Biz ise, böyle bir barajın, yani kığı baraj maketi yapmazsak olmazdı. Firmaların yaptıkları barajlar, işi veren kuruluşların yatırım amaçlı yaptıkları büyük işlerdir. Proje planlamasından sonra inşaatına başlanan bu devasa tesisler ülkemiz için çok önemlidir.
Kığı Baraj Maketi, görsel olarak tanıtım amacı ile yapılan, ölçekler ile yapılıp gerçeğiyle birebir uyuşan, şirketlerin tanıtım projelerinde görsel bir hizmet sunan, projenin inşaat esnasında ve inşaatın sonunda nasıl göründüğünü gösterebilen bir makettir.

Ankara Maketçi

Bugünlerde teknolojinin gelişmesi ile beraber, bilgisayar ile birlikte hazırlanan görsel uygulamaların artmasına karşın, bu uygulamaların hiçbir zaman maketin yerini tutmamış ve tanıtım bakımından da maketin yanında yetersiz kalmıştır. Kığı baraj maketleri, küçük ölçekleri sayesinde bu barajımızı size daha iyi tanımlayabilmektedir. Ve kığı baraj maketi sayesinde nereye nasıl fayda sağladığını daha ayrıntılı bir biçimde görebilirsiniz.
Biz baraj maketlerini iki halde yaparız. Bunların ilki pano maket dediğimiz sabit maketler, ikincisi ise su devir daimli olan hareketli maketlerdir. Baraj maketleri hakkında daha fazla bilgi için iletişim bölümümüzden bize ulaşabilirsiniz.



ankara baraj maketi, ankara maket, ankara maket firmaları, ankara maket firması, Ankara Maketçi, ankara mimari maket, ARAZİ MAKET, ATIK SU MAKET, BAHÇECİK BARAJ MAKETİ, BALLIKAYA BARAJ MAKETİ, baraj maketi, baraj maketi yapımı, cami maketi, CN 235 SİMÜLATÖR MAKETİ, DERİNER BARAJI MAKETİ, ENDÜSTRİYEL MAKET, endüstriyel maketler, ENERJİ SANTRALİ MAKETİ, ERMENEK BARAJI MAKETİ, fabrika maketleri, GAZLAŞTIRMA TESİSİ MAKETİ, GÖKÇELER BARAJ MAKETİ, görsel tasarım tanıtım maketleri, hediyelik maketler, İÇMESUYU ARITMA MAKET, interaktif maket, Işıklandırılmış Maket, KABARTMA TOPAGRAFİK HARİTA MAKET, KAMULAŞTIRMA MAKETİ, kat kesit maketi, KIĞI BARAJ MAKETİ, KONUŞAN BARAJ MAKETLERİ-İÇME SUYU TESİSLERİ MAKETLERİ, konut maketi, MAKET, maket baraj yapımı, maket mimari, maket nasıl yapılır ?, maket yapımında 10 altın kural, makine maketleri, MELEN BARAJI MAKETİ, mimari maket, mimari maket nasıl yapılır ?, Mimari Maketler, müze maketi, NEHİR SANTRALİ MAKETİ, ofis maketleri, otomasyon maketler, peyzaj maketi, prototip model, savaş maketleri, savunma sanayi prototip maketleri, sergi maketi, SİLVAN BARAJI MAKETİ, SİLVAN BARAJI MAKETİ SU DEVİRDAİMLI, spor tesisi maketleri, SULAMA MAKETİ, tarihi maketler, tefrişli kat maketleri, ticari yapı maketleri, topografik arazi maketi, TOPOĞRAFİK MAKET, uzaktan kontrollü maketler, villa maketi, VİYADÜK MAKETİ, yarışma maketleri, YUSUFELİ BARAJI MAKETİ

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Savunma Sanayi Prototip Maketi

Maket yapımı

Bahçecik Baraj Maketi