Maket yapımı

Maket Yapımı Nasıl?

Maket yapımı çalışmaları sonucunda başarılı sonuçların elde edilebilmesi adına ilk aşamada mutlaka doğru şekilde zaman ayrılması gerekiyor.  Maketler; ölçeksiz ya da ölçekli şekilde hazırlanmış olan bir tasarımın insanların görsel anlamda isteklerini yerine getirebilmesi adına 3 boyutlu hale getirilmesi olarak tanımlanabilir. Her ne kadar mimari alanda sıklıkla kullanılıyor olsa da günümüzde artık pek çok farklı alanda maketlerin kullanılmaya başlandığını görmek de mümkündür. Maketlerde temek olarak ilk önce projenin kağıt üzerinde hazırlanması gerekir. Çünkü buna göre maket yapımı için gerekli konuların üzerinde durulmaya başlanacaktır. Maketlerin hazırlandıktan sonra istenildiği gibi kullanılabilmesi adına dikkat edilmesi gereken bazı ayrıntılar bulunuyor. Bu ayrıntıların üzerinde özenle durulmadığı takdirde ne kadar kaliteli materyaller kullanılmış olursa olsun fark etmez asla istenilen sonuçlar elde edilemeyecektir.

Maket Firması

Maket yapımı çalışmaları sonucunda başarılı sonuçların elde edilebilmesi adına ilk aşamada mutlaka doğru şekilde zaman ayrılması gerekiyor. Ciddi anlamda işçilik gerektiren maketlerin istenilen sonuçları ortaya koyabilmesi adına mutlaka gerekli zamanın maketi yapacak olan kişilere verilmesi gerekir. Bunun nedeni ise maket çalışmaları ile beraber ortaya koyulan proje çok daha somut ve anlaşılabilir hale gelecektir. Geçmiş dönemlerde maketler el ile yapılırdı. Lakin günümüzün gelişen teknolojisi ile beraber maketler 3 boyutlu yazıcılar başta olmak üzere çeşitli makineler ile beraber gerek detayların çok daha netleştirilmesi gerekse maketin hazırlanış süresi ile alakalı oldukça olumlu gelişmeler meydana geldi.

Marka değerinin başarılı şekilde ortaya çıkartılması adına son derece önemli olan maket yapımı ile alakalı bu çalışmayı gerçekleştirecek olan kişilerin dikkat etmeleri gereken pek çok konu bulunur. Tüm bu konuların yerine getirilmesi sonucunda ise ortaya çıkartılacak olan maket gerek proje sahiplerinin gerekse hedef kitledeki kişilerin isteklerinin net olarak yerine getirilmesi sağlanmış olacaktır.

Maket Yapımı Esnasında Bunlara Dikkat Edilmelidir?


  1. Maket yapımının ilk aşamasında proje doğru bir şekilde okunmalı ve daha sonrasında herhangi bir sorun olmaması için projeye göre en iyi sonuçların alınması hedeflenmelidir.
  2. Ortaya çıkartılacak maket için yapılmış projeler ve planlar mutlaka var olan kurallara en uygun şekilde olacak tarzda çizilmelidir.
  3. Mimari maketler kendi içlerinde farklı alt kategorilere ayrılır. Amaç net olarak bilindiği zaman kullanılacak olan teknik daha kolay seçilebilecektir.
  4. Maket yapım çalışmalarına arazinin konmak istenildiği altlığın boyutlarının belirlenmesi sonucunda başlanması gerekir.
  5. Malzeme seçimi maket yapımı için son derece önemlidir. Doğru malzemeler ile ortaya oldukça doğal bir görüntü çıkacaktır.
  6. Genel olarak mimari maketin tasarımı yapılırken o ölçekte hazırlanmış çizimler kullanılır. Çizimlerin bitmesi ile beraber parçalar dikkatlice kesilir ve ortaya çıkartılan parçalar maketin gövdesini ortaya çıkartır.
  7. Maketin gövdesi renklendirildikten sonra ikinci aşamada cephe işlenir ve tüm detaylar ortaya çıkartılır.
  8. Çatı yapılıp boyandıktan sonra binanın üzerine dikkatlice eklenir.
  9. Binanın zemini son eklemeler ile hazırlanır.
  10. İstenilen ve gerekli olan tüm aksesuarların makete yerleştirilmesi ile beraber de maket hazır hale gelir.

ankara baraj maketi, ankara maket, ankara maket firmaları, ankara maket firması, Ankara Maketçi, ankara mimari maket, ARAZİ MAKET, ATIK SU MAKET, BAHÇECİK BARAJ MAKETİ, BALLIKAYA BARAJ MAKETİ, baraj maketi, baraj maketi yapımı, cami maketi, CN 235 SİMÜLATÖR MAKETİ, DERİNER BARAJI MAKETİ, ENDÜSTRİYEL MAKET, endüstriyel maketler, ENERJİ SANTRALİ MAKETİ, ERMENEK BARAJI MAKETİ, fabrika maketleri, GAZLAŞTIRMA TESİSİ MAKETİ, GÖKÇELER BARAJ MAKETİ, görsel tasarım tanıtım maketleri, hediyelik maketler, İÇMESUYU ARITMA MAKET, interaktif maket, Işıklandırılmış Maket, KABARTMA TOPAGRAFİK HARİTA MAKET, KAMULAŞTIRMA MAKETİ, kat kesit maketi, KIĞI BARAJ MAKETİ, KONUŞAN BARAJ MAKETLERİ-İÇME SUYU TESİSLERİ MAKETLERİ, konut maketi, MAKET, maket baraj yapımı, maket mimari, maket nasıl yapılır ?, maket yapımında 10 altın kural, makine maketleri, MELEN BARAJI MAKETİ, mimari maket, mimari maket nasıl yapılır ?, Mimari Maketler, müze maketi, NEHİR SANTRALİ MAKETİ, ofis maketleri, otomasyon maketler, peyzaj maketi, prototip model, savaş maketleri, savunma sanayi prototip maketleri, sergi maketi, SİLVAN BARAJI MAKETİ, SİLVAN BARAJI MAKETİ SU DEVİRDAİMLI, spor tesisi maketleri, SULAMA MAKETİ, tarihi maketler, tefrişli kat maketleri, ticari yapı maketleri, topografik arazi maketi, TOPOĞRAFİK MAKET, uzaktan kontrollü maketler, villa maketi, VİYADÜK MAKETİ, yarışma maketleri, YUSUFELİ BARAJI MAKETİ,Maket Yapımında 10 altın kural

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Savunma Sanayi Prototip Maketi

İçme Suyu Arıtma Maketleri