Bahçecik Baraj Maketi

Bahçecik Baraj Maketi Nedir?

Baraj maketleri gerek tasarımları gerekse hazırlanışları esnasında pek çok konunun üzerinde dikkatlice durulması gereken maket türleri içerisinde yer alır. Bunun en büyük nedenlerinin başında ise barajların oldukça büyük bir yapıya sahip olması gelmektedir. Normalde söz konusu maketler olduğu zaman insanların akıllarına bilindik tarzdaki ufak yapılar gelebiliyor. Halbuki maketler oldukça geniş bir alan üzerinden çalışmaların yapılmasını sağlayan ürünler arasında yer alıyor. Bahçecik baraj maketi gibi maketler incelendiği zaman da görülebileceği üzere bu maketler birçok farklı özelliği de içerisinde son derece başarılı bir şekilde barındırıyor. Konu maketler olduğu zaman insanların bir kısmının aklına öncelikli olarak maketlerin çok kısa bir süre içerisinde hazırlanabiliyor düşüncesidir.

Bahçecik Baraj Maketi Nasıl Yapılır?

Gerçekte ise hangi amaç ile kullanılıyor olursa olsun fark etmez maketlerin hazırlık ve tasarım aşamaları son derece önemlidir. Öyle ki bu konuda gerekli olan adımlara doğru şekilde önem verilmediği takdirde ortaya çıkartılacak olan maketler isteklerin yerine getirilmesi bir yana insanları da ciddi anlamda yanlış yönlendirecektir. Bahçecik baraj maketi başta olmak üzere baraj maketlerinde önemli olan şeylerin başında ölçümler gelmektedir. Çünkü böylesine büyük yapılarda tahmini ölçülerin kullanılması gerçeğin bire bir yansıtılması konusunda sorunları ortaya çıkartacağı için mutlaka ilk aşamada ne tarzda bir ölçüm ile çalışmaların yapılması istendiğine net olarak karar verilmesi gerekmektedir. Ölçekleme işlemi sona erdikten sonra da artık sıra çalışmalara geçmiş olacaktır.

Ankara Maket

İkinci aşamada ise hangi tarzda materyallerin seçilmesi gerektiği geliyor. Bahçecik baraj maketi ve benzeri baraj maketlerinde önemli olan şeylerden biri mümkün olduğu kadar gerçekçi bir yapıya sahip olmasıdır. Çünkü yapay bir görüntünün ortaya çıkartılması sonrasında bu maketlerin hedef kitleye tanıtım ve bilgilendirme çalışmaları ile alakalı yeterli oranda bilgi verilemeyecektir. Ölçüm ve materyal seçiminin yapılmasından sonra bilgisayar destekli şekilde çizimlere sıra geliyor. Geçmiş dönemlerde çizim işlemleri ve şekillendirme çalışmaları el ile yapıldığı için hem süre uzuyordu hem de detaylandırma işlemleri asla istenilenleri net olarak veremiyordu. Şimdilerde ise bu konunda yapılmakta olan çalışmalar ve gelişen teknoloji ile beraber baraj maketlerinin hem hazırlanış süreleri kısaldı hem de detaylandırma çalışmaları da arttı.

Maketçi

Kısa bir süre içinde yapılacak olan çizimlerin sonrasında da kesim işlemleri ile beraber sıra bunların birleştirilme öncesinde renklendirilmesine gelecektir. Her bir detay hazırlanırken mutlaka birbirleri ile ya da proje ile uyumluluğu konusunda incelemeler yapılmalıdır. Örneğin 216.14 hm küp göl hacmi ve 12.13 kilometrekare alana sahip olan 65 metre yükseklikteki Bahçecik baraj maketi hazırlanırken yalnızca baraj değil aynı zamanda belirli bir oranda çevresinin de dikkate alınması gerekir. Bütün detayların dikkatli bir şekilde incelenmeye başlaması sonrasında maketin ana hatları ortaya çıkartılmış olacaktır. Son aşamada ise detaylar netleştirilerek maket hazır hale gelecektir.


ankara baraj maketi, ankara maket, ankara maket firmaları, ankara maket firması, Ankara Maketçi, ankara mimari maket, ARAZİ MAKET, ATIK SU MAKET, BAHÇECİK BARAJ MAKETİ, BALLIKAYA BARAJ MAKETİ, baraj maketi, baraj maketi yapımı, cami maketi, CN 235 SİMÜLATÖR MAKETİ, DERİNER BARAJI MAKETİ, ENDÜSTRİYEL MAKET, endüstriyel maketler, ENERJİ SANTRALİ MAKETİ, ERMENEK BARAJI MAKETİ, fabrika maketleri, GAZLAŞTIRMA TESİSİ MAKETİ, GÖKÇELER BARAJ MAKETİ, görsel tasarım tanıtım maketleri, hediyelik maketler, İÇMESUYU ARITMA MAKET, interaktif maket, Işıklandırılmış Maket, KABARTMA TOPAGRAFİK HARİTA MAKET, KAMULAŞTIRMA MAKETİ, kat kesit maketi, KIĞI BARAJ MAKETİ, KONUŞAN BARAJ MAKETLERİ-İÇME SUYU TESİSLERİ MAKETLERİ, konut maketi, MAKET, maket baraj yapımı, maket mimari, maket nasıl yapılır ?, maket yapımında 10 altın kural, makine maketleri, MELEN BARAJI MAKETİ, mimari maket, mimari maket nasıl yapılır ?, Mimari Maketler, müze maketi, NEHİR SANTRALİ MAKETİ, ofis maketleri, otomasyon maketler, peyzaj maketi, prototip model, savaş maketleri, savunma sanayi prototip maketleri, sergi maketi, SİLVAN BARAJI MAKETİ, SİLVAN BARAJI MAKETİ SU DEVİRDAİMLI, spor tesisi maketleri, SULAMA MAKETİ, tarihi maketler, tefrişli kat maketleri, ticari yapı maketleri, topografik arazi maketi, TOPOĞRAFİK MAKET, uzaktan kontrollü maketler, villa maketi, VİYADÜK MAKETİ, yarışma maketleri, YUSUFELİ BARAJI MAKETİ


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Savunma Sanayi Prototip Maketi

Maket yapımı

İçme Suyu Arıtma Maketleri